Pantbank - En hel del rörande Pantbank
Alternativ till att låna på pantbanken

Det finns alternativa sätta att låna pengar än att pantsätta föremål.

SMS-lån eller pantbank

Att ta ett SMS-lån innebär betydligt högre ränta jämfört med att låna pengar genom att pantsätta ett värdeföremål. Rekommendationen är att undvika SMS-lån och pantsätta något föremål istället eftersom då kommer du inte stå i skuld.

Om du ändå känner att SMS-lån är det enda alternativet för dig skulle troligtvis verkligen tänka om eftersom dessa lån är mycket dyra.

Banklån i stället för att gå till pantbanken

Att ta banklån är den billigaste låneformun utan tvekan. Dock så accepterar inte banker att man lånar mindre belopp får då kan pantbanken vara ett bra alternativ.

Räntan på banklånet kan variera mycket beroende på vilken säkerhet som använder för lånet. Lån utan säkerhet går också att ta och kallas blancolån.Blancolån kan vara bättre än pantbanken

Blancolån kallas ett lån där låntagaren inte lämnar någonting i säkerhet. För att ta denna typ av lån på bank krävs att man har en fast inkomst och oftast att man inte har några tidigare betalningsanmärkningar. Långivaren brukar ta kreditupplysningar på de som tar blancolån för att bättre kunna bedöma sannolikheten till återbetalning av lånet

Det finns många banker och finansinstitut som erbjuder blancolån och marknadens bästa blancolån hittar du här.

Bilen som säkerhet

Genom att används bilen som säkerhet kan lånet bli billigare än hos pantbanken men även jämfört med blancolånet. Dock så lånas det inte ut småsummor på detta sätt.

Ett av de billigaste lånen du kan ta där du använder bilen som säkerhet.

Huset som säkerhet

Det absolut billigaste sättet att låna pengar är att använda en fastighet som säkerhet. Banken har tryggheten tackvara fastighetens pantbrev att det inte finns konkurrerande inteckningar på fastigheten och prisbilden är ganska stabil. Detta gör att dina lånevillkor blir mycket bra.

För att kunna använda fastigheten som säkerhet måste du naturligtvis äga den samt att du lånar en större summa pengar.

Privatlån

Att låna pengar privat kan vara det bästa sättet att låna pengar underförutsättning att både du och den du lånar av är säkra på att du kommer att betala tillbaka. Annars kan ett privatlån vara det sämsta lånet i livet med en livslång konflikt som följd.